«Oliday: Διαδραστικό Συμπόσιο»: Στιγμιότυπα από την εσπερίδα 31/9/2023
April 15, 2024«Oliday: Διαδραστικό Συμπόσιο»: Όταν η τέχνη συναντάει την ελιά 30/9/2023
April 15, 2024«Oliday: Διαδραστικό Συμπόσιο»: Γευσιγνωσία 31/9/2023
Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ήταν η τιμητική της Μαυρολιάς. Πρόκειται για μια ξεχωριστή γηγενή ποικιλία που φύεται στη Χώρα Μεσσηνίας και τη γύρω περιοχή. Η Μαυρολιά και το μαυρολίσιο ελαιόλαδο είναι αναπόσπαστα κομμάτια της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Για πρώτη φορά έγινε δοκιμή φρέσκου μαυρολίσιου ελαιόλαδου από 13 γευσιγνώστες και 1 εκπαιδευόμενο. Ακολούθησε συζήτηση για τη μοναδική αυτή πρώιμη ποικιλία ελιάς που έχει διαμορφώσει την ελαιοκομική ταυτότητα και το ανάγλυφο της Χώρας και της γύρω περιοχής.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους: τον Δρ Βασίλειο Δημόπουλο επικεφαλής του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον Νίκο Κουκούκο, τη Χριστίνα Στριμπάκου, τον Ασημάκη Ντεμερούκα, τη Δήμητρα Μαθιοπούλου, τη Βελούδω Βελισσάρη, τον Αναστάση Καραμπότσο, την Κατερίνα Βρυώνη, τον Λυκούργο Πολυχρονόπουλο, τον Νίκο Πολυχρονόπουλο, τον Τάκη Δημητρακόπουλο, τον Κώστα Μπουλουλή, την Ηλιάνα Φλέσσα και τον Γιώργο Τζωρτζίνη